Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po rycersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 350 g
mięso wołowe 350 g
boczek wędzony 150 g
pieczarki 400 g
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
rosół warzywny 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po rycersku

Mięso pokroić w drobne kawałki. Boczek pokroić w kostkę, 3 dymki pokroić w kostkę. Wszystko na patelnię i Zeszklić razem na tłuszczu. Zalać gorącym bulionem, dodać listki. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki i dodać do potrawki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 min., aż będzie miękkie mięso. Doprawić. Dodać szczypiorek. Podawać z makaronem, kluskami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 08.05.2011 21:32
super przepis
kate.500 20.03.2011 11:07
fajny przepis...
halina17 06.01.2011 14:40
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak