Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegus makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1|2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 szkl.
margaryna 250 g
jajko 4 szt.
mak 1 szkl.
cukier puder do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: piegus makowy

Mleko zagotować z margaryną i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem połączyć z przesiana mąką i proszkiem do pieczenia.Wlać mleko z margaryną,wsypać mak.Z 2białek ubić pianę i połączyć z ciastem.Pozostałe białka można wykorzystać do zrobienia innej potrawy.Ciasto wlać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.piec ok.45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak