Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby duży 1 szt.
jaja 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
sos
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
bazylia 5 listków
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z ryby w sosie śmietanowo-czosnkowym

Pulpeciki: Filet ryby zemleć. Wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, doprawić solą i pieprzem. Uformowane pulpety obtoczyć w mące i wrzucić na wrzątek. Podgotowane wyjąć, a na wywarze zrobić sos.

Sos do pulpetów: Wywar z pulpetów zarobić mąką roztrzepaną ze śmietaną, doprawić bazylią i wyciśniętym czosnkiem i zagotować.
Do sosu dołożyć pulpety i dusić kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.12.2012 20:36
pyszne!
FAFIK 11.02.2011 20:06
Smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak