Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa z wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 25 dag
boczek wędzony 5 dag
marchew 3,4
kawałek selera
pietruszka
por
cebula
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
bazylia
majeranek
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa z wędzonym boczkiem

Groch na noc namoczyc w wodzie,odcedzic i wsypac do garnka zalac wodą i gotowac,dodac pokrojoną włoszczyznę.Boczek i cebulę pokrojona w kostke podsmażyc i dodac do zupy.gotowac około 1-1/2 godz.Pod koniec doprawic ziołami majerankiem,bazylią cząber, posolic, popieprzyc.Można też wrzucic kawałek kiełbaski

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 29.01.2011 14:38
wyobrażam sobie jak pięknie pachnie :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak