Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
oliwa 2 łyżki
szalotka 2 szt
por 1 szt
kapusta biała 20 dag
musztarda 2 łyżki
woda 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa mięsna

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mielone mięso. Następnie dodać pokrojoną szalotkę, por i posiekaną białą kapustę, chwile wszystko razem smażyć. Przełożyć mięso z warzywami do rondelka, zalać wodą, wrzucić kostki bulionowe, liść laurowy, ziele angielskie i gotować około 15 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2013 22:25
Fajny pomysł.
Iwusia 30.05.2013 21:01
ale smakowity przepis
pipi765 30.01.2012 17:41
szybka i dobra
Monika193
Monika193 10.10.2011 09:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak