Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na bulionie wołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż biały 2 woreczki
wrzątek 0,6 l
margaryna do smażenia 1 łyżka
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na bulionie wołowym

Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę, następnie wrzucić ryż (wysypujemy z woreczka), podsmażamy, jak zacznie sierumienic zalewamy przygotowanym bulionem (z wrzątku i kostki), dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje, od czasu do czasu mieszając. Ryz wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 23.05.2012 20:20
fajne
wolochski 24.07.2011 23:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak