Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kremem karpatkowym i liczi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0.5 l
biszkopty okrągłe 24 sztuki
liczi 1 w puszce
krem do karpatki 140 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kremem karpatkowym i liczi

Krem karpatkowy w proszku przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu: W polowie szklanki mleka rozpuszczamy proszek, resztę mlega podgrzewamy, dodajemy 6 łyżek syropu z liczi. Jak zaczni wrzeć wlać rozpuszczony proszek, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając aż krem zgęstnieje.
Połowę liczi kroimy w kosteczke. Do 4 pucharków wkładamy po 4 biszkopty, polewamy łyżeczką syropu z liczi, układamy pokrojone liczi, następnie nakładamy gotowy krem karpatkowy 3/4/, po 2 biszkopty i 2 sztuki liczi, pozostałą 1/4 kremu i dekorujemy pozostałymi owocami. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Zamiast liczi polecam również brzoskwinie w syropie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 07.07.2011 16:54
cudo
ZEWA 13.06.2011 10:45
słodziutki deserek
Jagoda4 07.03.2011 21:28
Może być dobre !
Jagoda4 07.03.2011 21:28
Może być dobre !
IlonaAlbertos 28.02.2011 00:47
Jak dla mnie trochę za słodki, ale wygląda bardzo ciekawie :)
Katarzyna156 11.01.2011 22:59
super pomysł
pacpaw 07.01.2011 18:35
no i jest pomysł na wykorzystanie liczi
misia53 06.01.2011 21:33
Deser bardzo smaczny! Przyszła mi jednak taka refleksja: Moda chińska dziś nastała ,cały kraj opanowała.Chińskie rzeczy kupujemy , nawet chińskie śliwki jemy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak