Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z homarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Steki z polędwicy 4szt po 150g
sałata chrupiąca 1
homar 2 500g

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z homarem

Zagotuj 4l wody i gotuj w niej homary pojedynczo głową w dół przez 4min wyjmij kręcąc oderwij segment głowy nożyce i nóżki a ogon przekrój wzdłuż na pół usuń jelito mięso zostaw w pancerzu mięso z nożyc i nóżek oddziel ziemniaki pokrój na duże kawałki włóż do brytfanny skrop oliwą i piecz ok 30min w temp 200c wielokrotnie przewracając połówki ogona homara posmaruj masłem od strony mięsa i piecz na grillu lub na patelni do grilowania upiecz również krótko mięso oddzielone z nożyc i nóżek steki piecz na grillu lub patelni przez 3-4min z każdej strony posyp solą i pieprzem skrop oliwą steki podawac na talerzu z homarem ziemniakami i liściami sałaty podawać z plastrami cytryn

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smerfetka250 04.04.2012 15:00
Ta tylko kogo stać na homara :(
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak