Stek z homarem

Stek z homarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Steki z polędwicy

    4szt po 150g
  • sałata chrupiąca

    1
  • homar

    2 500g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj 4l wody i gotuj w niej homary pojedynczo głową w dół przez 4min wyjmij kręcąc oderwij segment głowy nożyce i nóżki a ogon przekrój wzdłuż na pół usuń jelito mięso zostaw w pancerzu mięso z nożyc i nóżek oddziel ziemniaki pokrój na duże kawałki włóż do brytfanny skrop oliwą i piecz ok 30min w temp 200c wielokrotnie przewracając połówki ogona homara posmaruj masłem od strony mięsa i piecz na grillu lub na patelni do grilowania upiecz również krótko mięso oddzielone z nożyc i nóżek steki piecz na grillu lub patelni przez 3-4min z każdej strony posyp solą i pieprzem skrop oliwą steki podawac na talerzu z homarem ziemniakami i liściami sałaty podawać z plastrami cytryn

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smerfetka250

04.04.2012 15:00
Ta tylko kogo stać na homara :(

Justyna Jussstiii

19.08.2011 09:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat