Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa holenderska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 5 szklanek
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
szczypiorek posiekany 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa holenderska

Masło stopić i zasmażyć na nim mąkę, nie rumieniąc, wlać bulion, gotować ok. 10 minut stale mieszając, doprawić solą i pieprzem. Do rosołu wsypać starty ser i mieszać dopóki się nie rozpuści. Dodać żółtko roztrzepane ze śmietaną, zagotować. Zupę podawać posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.10.2013 21:24
Bardzo apetyczna.
olkaaa 11.04.2012 08:14
muszę spróbować
Małgosia6 10.12.2011 14:59
pycha
Monika193
Monika193 08.06.2011 23:22
taka zupka musi być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak