Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 sztuki
keczup pikantny do smaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku
rozmaryn do smaku
nać pietruszki suszona do smaku
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka w ziołach

Udka z kurczaka myjemy i suszymy.
Zabieramy się za farsz do obtaczania , bierzemy miseczkę dajemy trochę keczupu , wsypujemy po trochę majeranku.bazylii,rozmarynu,papryki,pieprzu,koperku,pietruszki.
I wszystko to razem dobrze mieszamy.
Bierzemy udko i obtaczamy z obu dwóch stron następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i tak robimy z pozostałymi udkami. Następnie podlewamy troszkę udka olejem i przykrywamy naczynie.
Wstawiamy udka do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 40min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak