Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po szwajcarsku

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 8
olej roślinny
szynka szwarcwaldzka 230g
szparagi 16 ugotowanych
ser 8 plasterków
sól
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po szwajcarsku

Filety z piersi kurczaka nacieramy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na oleju na średnim ogniu do miękkości mięsa. Na każdą pierś nakładamy plasterek szynki, 2 szparagi i plasterek sera. Wkładamy do piekarnika i podgrzewamy aż ser stopnieje. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak