Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany schab z serem zółtym w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
ser żółty 20 dkg
olej do smażenia do smażenia
jajko 1 do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sos pieczarkowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany schab z serem zółtym w sosie pieczarkowym

Schab płuczemy i kroimy następnie ubijamy i rozkładamy na desce.
Ser kroimy w paseczki , kroimy tyle paseczków ile będziemy mieć roladek schabowych z serkiem.
Na schab kładziemy 1 paseczek żółtego sera i prawą i lewą stronę kotleta zawijamy do środka następnie zwijamy roladkę i przekuwamy w 2 miejscach wykałaczką bądź wiążemy nićmi i tak z pozostałymi.
Następnie obtaczamy roladki w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Po czym przerzucamy roladki do garnka z przygotowanym sosem z torebki (przepis na przygotowanie sosu jest na opakowaniu) i gotujemy z 5min żeby przeszło sosem .

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 26.01.2011 21:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak