Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszona czerwona kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
jabłka 4 szt
sól 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszona czerwona kapusta

Jabłka pokroić w plastry, kapustę poszatkować. Wszystko wymieszać ze zmielonymi goździkami, pieprzem i solą, wyłożyć do kamiennego garnka, przykryć talerzem. Po 4-5 dniach, przebić do dna w kilku miejscach, kapustę pozostawić jeszcze na 7 dni. Następnie przełożyć do słoików i przechowywać w chłodnym miejscu. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 05.01.2014 09:36
pyszności moje
Kate131 13.06.2012 08:31
lubie taką
Wafelek2601 12.10.2011 10:00
pycha
noculos 22.01.2011 18:03
lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak