Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pomarańczy 2 szklanki
skórka z pomarańczy otarta 2 łyżki
cukier 1 szklanka
jaja 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy II

Do rondelka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, żółtka i ciągle mieszając przez 5 minut doprowadzić do konsystencji kremu, nie gotować. Dodać utartą skórkę pomarańczową. Śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wymieszać z kremem. Następnie ubić białka na sztywną pianę, dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Nałożyć do pucharków i wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 11.03.2014 14:09
Od pewnego czasu chodzi za mną coś takiego:))
Katarzyna59 19.09.2012 18:29
smaczny
mehia 25.04.2011 19:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak