Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z botwinki z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 peczek
rzodkiewka 4 sztuki
śmietana 800 mililitrów
szczypiorek 0.5 pęczka
koperek1 kilka gałazek
jogurt 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z botwinki z rzodkiewką

botwinkę myjemy, buraczki scieramy na tartcę , łodyzki kroimy w drobną kostkę,, gotujemy w 400 mililitrach wody, , dodajemy łyzkę octu by burczki nie straciły koloru, rzodkiewke drobniutko siekamy, dodajemy jogurt i śmietanę z odrobina soli by się nie zważyły, na koniec dodajemy pokroiony szczypiorek , i koperek,przyprawiamy do smaku,schładzamy, podajemy zimny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 18.04.2011 20:33
korci mnie ;)
Kate131 16.03.2011 08:54
uwielbiam
Kate131 16.03.2011 08:54
uwielbiam
ewelinapac 06.01.2011 22:02
ja nie miałam na koloniach takich zupek
gacopierz23 06.01.2011 13:05
niestety mam złe wspomnienia z koloni co do tego rodzaju zup :(
halinka1011 06.01.2011 12:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak