Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek bakaliowy

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
białko 6 szt
cukier puder 300 g
cytryna 1 szt
bakalie 400 g
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek bakaliowy

rodzynki namoczyć i odsączyć, migdały obrac ze skórki i posiekac, skórkę pomarańczową i daktyle też drobno posiekać.żółtka utrzec z cukrem, dodac bakalie, sok z cytryny i wymieszać.dodac ubitą pianę,i delkiatnie zamieszać.maśę wyłożyć na wafel,rozsmarować i piec w letnim piekarniku ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 07.03.2012 15:07
spoko
Krzysztof42 30.11.2011 15:41
super,chętnie bym spróbował
mehia 27.10.2010 19:43
niezłe :)
edyta44 14.10.2010 14:42
pychota
anja3107 01.10.2010 08:10
super
Margo1 10.09.2010 13:01
Proste
Kate131 25.08.2010 14:29
narazie nie ma:) moze po swietach wielkanocnych dodam:)
anecia04 25.08.2010 13:55
a zdjecie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak