mazurek bakaliowy

mazurek bakaliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3 szt
  • białka

    6 szt
  • cukier puder

    300 g
  • cytryna

    1 szt
  • bakalie

    400 g
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rodzynki namoczyć i odsączyć, migdały obrac ze skórki i posiekac, skórkę pomarańczową i daktyle też drobno posiekać.żółtka utrzec z cukrem, dodac bakalie, sok z cytryny i wymieszać.dodac ubitą pianę,i delkiatnie zamieszać.maśę wyłożyć na wafel,rozsmarować i piec w letnim piekarniku ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

07.03.2012 15:07
spoko

Krzysztof42

30.11.2011 15:41
super,chętnie bym spróbował

mehia

27.10.2010 19:43
niezłe :)

edyta44

14.10.2010 14:42
pychota

anja3107

01.10.2010 08:10
super

Margo1

10.09.2010 13:01
Proste

Kate131

25.08.2010 14:29
narazie nie ma:) moze po swietach wielkanocnych dodam:)

anecia04

25.08.2010 13:55
a zdjecie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat