Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos remoulade

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 0,20 kg
musztarda
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
szczypiorek
sól
pieprz
jajko 3 szt
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos remoulade

Żółtko wymieszać z musztardą, do żółtka dodawać cienkim strumieniem olej o temperaturze pokojowej, ubijając sos trzepaczką. Gdy sos zacznie gęstnieć, olej można dodawać większym strumieniem, ucierając. Jajka umyć ugotować na twardo, obrać i posiekać w drobną kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Sos majonezowy wymieszać z jajkami i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością przyprawy maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak