Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z płatków dzikiej róży i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki róży 50 dag
jabłka 50 dag
cukier 1,5 kg
miód 0,5 l
sok z cytryny z 1
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z płatków dzikiej róży i jabłka

Z płatkow rozy usunac biale czesci. Platki posiekac a jablka rozgotowac. Polaczyc z polawa miodu i cukru. Pozostawic na 2 dobry pod przykryciem. Z pozostalego cukru i miodu oraz wody ugotowac syrop dodac sok z cytryny i odstale platki. Gotowac powoli az konfitura zgestnieje. Goraca masa napelniac sloiki zamkna je i obrocic do gory dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helga 05.04.2011 15:48
pięknie wygląda:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak