Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasto z powidłami śliwkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 400 gram
mąka 500 gram
jajko 4 żóltka
śmietana 5 łyżek
masło 300 gram
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasto z powidłami śliwkowymi

mąkę mięszamy z proszkiem, żóltka miksujemy z cukrem i śmietaną dodajemy do mąki wyrabiamy ciasto, odstawiamy do lodówki, , ciasto kroimy na pół, połowe wałkujemy i wkładamy na spód formy następnie powidła drugą połowe ciasta pieczemy 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 06.12.2011 15:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak