Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaktuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 200 gram
cukier 400 gram
masło 300 gram
mąka 1500 gram
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
żólłtka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: kaktuski

mąkę siekamy z masłem i smalcem, jajka ubijamy z cukrem, mięszamy z mąką dodajemy gotowane żóltka posiekane żóltka, i proszek siekamy wyrabiamy ciasto , robimty z niego kulki pieczemy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.05.2012 18:49
hmm ciekawe ,,,
Małgorzata106 06.06.2011 21:26
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak