Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa kasza manna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
kasza manna 1/2 szklanki
cukier do smaku
cukier waniliowy 1 opak.
mrożone truskawki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa kasza manna

Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu. Dodać zamrożone truskawki. Gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka.

Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze. Udekorować odłożonymi owocami i biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 15.06.2011 08:37
Apetycznie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak