Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik przekładany kremem i powidłami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 i 3/4 szklanki
miód 1 szklanka
masło 100 g
jaja 3 szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt.
Krem:
mleko 3 szklanki
margaryna Kasia 1 szt.
budyń śmietankowy 2 opak.
cukier 4 łyżki
ponadto :
powidła śliwkowe 1 słoiczek
czekoladowa polewa do ozdoby
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany kremem i powidłami

Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku . Z pozostałych składników i roztopionego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki. Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.
Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2012 09:54
taki bardziej luksusowy
wiola28a 13.08.2011 23:14
pychotka ;)
ronald88 10.04.2011 13:32
śliczne
Sarenka 05.04.2011 15:52
Slinka cieknie, wyglada megaapetycznie :P
misia53 05.02.2011 20:03
Przepis kupiony...
Misiek1 06.01.2011 10:27
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak