Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE W KAPUŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone mięso 450g
kapusta włoska 1główka
cebul 1szt
jajko 1szt
peczarki 7szt
natka pietruszki 1łyżka
sól i pieprz do smaku
kminek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE W KAPUŚCIE

Z kapust odcinamy kilkam liści resztę kroimy-wrzucamy do garnka na wode i gotujemy na półmiękko,odcedzamy. Cebulę, paprykę i peczarki kroimy w kotkę i mieszamy z mięsem,jajkiem ,natką pietruszki i przyprawiamy do smaku.Z liści kapusty usuwamy grube nerwy.Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i wkładamy liście kapusty- na nich układamy nadzienie. Całość umieszczamy w garnku na parze i gotujey ok40min. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 09.06.2012 17:57
Dobre :)
jolita 22.03.2012 17:13
fajne
jolita 22.03.2012 17:13
fajne
Neetka90 19.09.2011 17:45
extra
eduszo
eduszo 24.01.2011 14:45
Bardzo fajny pomysł.
novita23 22.01.2011 08:55
super
jolita 21.01.2011 23:54
super
ziutula
ziutula 12.01.2011 00:53
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak