Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie wiśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
wino 1 szkl
korniszony 6 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon Prymat
sól
sok z cytryny
rodzynki 1 łyżka
włoszczyzna
wiśnie 1 zmiksowane

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie wiśniowym

Rybę skrop sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Z włoszczyzny ugotuj wywar. Włóż rybę i gotuj 15 minut na bardzo małym ogniu. Wino, liście laurowe, ziele, gożdziki i cynamon zagotuj. Z masła i mąki zrób zasmażkę, nie rumieniąc jej. Połącz z winem, zagotuj, wymieszaj z wiśniami, rodzynkami i cienkimi plasterkami korniszona. Przypraw do smaku. Na półmisku polej mintaja sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 13.10.2012 09:04
ciekawy pomysł
Edyta38 04.05.2011 16:18
interesujace
suzana 06.01.2011 08:28
bardzo ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak