Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 szt
pieczarki 0,5 kg
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
oliwa 4 łyżki
wino białe wytrawne 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
goździki mielone 1/4 łyżeczki
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami

Filety z karpia pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę. W rondlu rozgrzać połowę oliwy, wrzucić marchewkę, pietruszkę i cebulę, smażyć na półmiękko. Następnie dolać kilka łyżek wody, włożyć porcje ryby, oprószyć solą, pieprzem, goździkami, wlać wino i dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową rybę ułożyć na półmisku razem z warzywami i obłożyć usmażonymi pieczarkami. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.02.2014 19:55
Fajne połączenie smaków.
mela25 17.06.2012 07:55
super
Margo1 06.01.2011 14:49
pysznosci
iwa643 06.01.2011 08:20
ciekawe
Iwona51
Iwona51 06.01.2011 00:14
super
ada12302 05.01.2011 23:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak