Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka czarnuszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkwie czarne 3
jabłka 3
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 18 proc 250 ml
koper świeży 3 łyżki
cukier do smaku 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka czarnuszka

Rzodkiew ścieramy na tarce o drobnych oczkach ,posypujemy sola i cukrem .
Jabłka obrane ścieramy na tarce o grubych oczkach ..
Kropimy sokiem z cytryny by nie ściemniały .
Rzodkiew odciskamy od nadmiaru powstałego soku i łączymy z jabłkiem .
Doprawiamy do smaku szczypta cukru i łączymy ze śmietaną .
Wersja dietetyczna ,zamiast śmietany używamy jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.10.2013 19:00
bardzo smaczna
kuklik 16.09.2012 06:46
nigdy nie jadłam czarnej rzodkwi i jestem bardzo ciekawa
alaaa 03.09.2012 20:47
mało używana rzodkiew a ona taka smaczna
Anna169Hosz 16.06.2012 21:01
Moja ulubiona surówka:)
zdzislawa2 29.03.2012 14:54
super
olkaaa 20.03.2012 08:40
fajna
pacpaw 09.01.2011 01:20
a ja myślałem ze to przepis od znajomego Czarnuszka ;o)
ElizaT 07.01.2011 12:05
pomysłowo
edyta44 07.01.2011 10:55
interesujace
IZABELA29 06.01.2011 11:58
czarna rzodkiew
ben-ka 06.01.2011 11:16
Ciekawa nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak