Szparagówka - krem

Szparagówka - krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    25 sztuk
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    4 łyżki
  • śmietana

    25 ml
  • bulion

    0,5 litra
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obierz i pokrój na kawałki. 15 główek szparagów odłóż, smaż około 5 minut na łyżce masła. Następnie wyjmij i odstaw. Resztę szparagów zalej wrzącym bulionem, gotuj przez 30 minut. Wyjmij i zmiksuj z 200 ml bulionu. Z mąki, masła i reszty bulionu przyrządź beszamel. Dopraw go wedle smaku solą i pieprzem, a następnie połącz ze szparagami.Podgrzej i na koniec dodaj śmietanę i gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motomaniak

07.06.2011 11:54
fajne

Zuzanna5

06.01.2011 17:17
mniammmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat