Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagówka - krem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 25 sztuk
mąka 2 łyżki
masło 4 łyżki
śmietana 25 ml
bulion 0,5 litra
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówka - krem

Szparagi obierz i pokrój na kawałki. 15 główek szparagów odłóż, smaż około 5 minut na łyżce masła. Następnie wyjmij i odstaw. Resztę szparagów zalej wrzącym bulionem, gotuj przez 30 minut. Wyjmij i zmiksuj z 200 ml bulionu. Z mąki, masła i reszty bulionu przyrządź beszamel. Dopraw go wedle smaku solą i pieprzem, a następnie połącz ze szparagami.Podgrzej i na koniec dodaj śmietanę i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 07.06.2011 11:54
fajne
Zuzanna5 06.01.2011 17:17
mniammmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak