Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszubska kartoflanka z zacierkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
boczek wędzony 35 dkg
ziemniaki 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 2 ziarenka
sól do smaku
jajko 2 sztuki
mąka 25 dkg
woda 2 łyżki
sól do smaku
zacierka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszubska kartoflanka z zacierkami

Włoszczyznę z przyprawami i pokrojonymi w kostkę ziemniakami ugotować. Zacierka: mąkę zagnieść z jajkami, odrobiną soli i wodą na twarde ciasto, wyrobić. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do gotującej zupy, mieszając zagotować. Dodać podsmażony z cebulą boczek, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.01.2012 01:18
ciekawe
Motorek 01.12.2011 14:04
super
IKrakowianka 01.10.2011 00:49
bardzo smaczna
Iwona51
Iwona51 06.01.2011 00:11
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak