Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jeżyn z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 0,5 kg
śmietana słodka 0,5 szklanki
cukier 3 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jeżyn z makaronem

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać żółta, odrobinę wody i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, lekko przesuszyć i pokroić na makaron. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do wywaru w którym gotował się makaron dodać jeżyny, cukier, zagotować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietanką. Makaron włożyć na talerze i zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.11.2013 16:08
jeszcze nie próbowałam
Ela15 25.06.2013 08:59
super wygląda
Motorek 21.12.2012 09:17
super
Iwusia 25.07.2012 22:40
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak