Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinkowe pierniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ok 50dag
żółtko jajek 2
miód 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
cukier ok 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Choinkowe pierniczki

Mąkę przesiać z solą. Dodać podgrzany miód. Mieszając dodawać kolejno resztę składników. Zagnieść ciasto i schować na noc do lodówki. Rozwałkować ciasto na jakieś pół cm i wycinać foremkami ciastka. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec na środkowym poziomie piekarnika na złoty kolor w 180stopniach. Odstawić, na noc szczelnie zamknąć a nast. dnia dekorować ( lukrem, drażetkami,posypką)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.07.2012 17:46
fajne
iknkirke 17.08.2011 10:01
super
wolochski 21.01.2011 21:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak