Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel morelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
oliwa 3 łyżki
sól szczypta
Biszkopty 10 szt.
budyń waniliowy 2 łyżki
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Nadzienie: 0,5 kg
morele 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: strudel morelowy

mąkę i sól wymieszać z oliwą i odrobiną ciepłej wody wyrobić ciasto uformować kulę i odstawić,rozwałkować rozciągnąć na cienki placek i odciąć brzegi,przekroić na pół,położyć na ściereczce,morele umyć wydrążyć,biszkopty rozgnieść i wymieszać z resztą składników nadzienia,posmarować płat ciastaoliwą,nałożyć drugi,nadzienie rozdzielić na 1/3ciasta,zostawiając brzegi po 4cm.zwinąć w strudel za pomocą ściereczki i zsunąć na blachę,posmarować oliwą i piec ok.35min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.02.2013 15:45
pyszny deser
Iwona51
Iwona51 21.01.2012 09:32
fajne do kawy
MAR3STA 06.01.2011 20:52
fajne!
MAR3STA 06.01.2011 20:52
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak