Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki makowiec na biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
masa makowa 1 puszka
mus jabłkowy 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
białko 4 sztuki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki makowiec na biszkopcie

Masę makową mieszamy z jabłkami, bułką tartą. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek.
Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy pergaminem, przekładamy do blaszki masę makową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
W czasie gdy mak się piecze przygotowujemy biszkopt.
Ciasto wylewamy na gorącą masę makową. Pieczemy ciasto jeszcze przez około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt jest upieczony.
Po upieczeniu odwracamy ciasto „do góry nogami”. Biszkopt jest spodnią warstwą. Wierzch ciasta (czyli warstwę makową) można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.12.2012 13:52
apetyczny
ajres 13.03.2012 22:32
super
ajres 13.03.2012 22:32
super
Aniunia773 19.04.2011 12:39
pysznie
ronald88 10.04.2011 13:28
pychota
annagebalska 06.03.2011 09:30
pycha
ilonkowy 27.02.2011 09:42
Nigdy nie przepadałem za makowcem, ale jedząc to ciasto zmieniłem zadanie :)
stokrotka 25.02.2011 10:08
pycha!
Wojtek8 24.02.2011 10:32
super przepis
Małgorzata106 19.02.2011 12:46
super wygląda , pewnie pyszny
kochanyptysiu 12.02.2011 21:58
piekny!
Aniunia773 06.02.2011 14:44
super
ilka_86 04.02.2011 23:06
dziękuję:)
ilka_86 04.02.2011 23:05
dziękuję:)
IlonaAlbertos 21.01.2011 18:12
Też taki robię, smakuje wyśmienicie.
strzelec02 07.01.2011 19:32
smakowity
Katarzyna/kate1980 07.01.2011 14:45
super przepis
angelika14 07.01.2011 09:01
pęknie wygląda
Grażyna13 06.01.2011 00:12
Pyszne i pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak