Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulebiak z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta kiszona 40 dkg
grzyby suszone 20 dkg
jajko ugotowane na twardo 4 szt
oczechy włoskie 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sezam 2 łyżki
pieprz i sól 1
olej do smażenia 1
cebula 1
białko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kulebiak z kapustą i grzybami

Grzyby moczymy przez kilka godzin w wodzie.
Cebule kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy do niej grzyby drobno pokrojone, smażymy chwile, dodajemy kapustę, dusimy 10 minut - doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy.
Do kapusty z grzybami dodajemy posiekane drobno oczechy włoskiem, pokrojone w kostkę jaja, posiekaną zieloną pietruszkę,
farsz układamy na rozmrozone ciasto franzuskie, zwijamy w rylon, końce sklejamy.
Całość smarujemy białkiem jajka i posypujemy sezamem, nakłuwamy wykałaczkami ( czynność można powtarzać w trakcie pieczenia)
pieczemy około 60 minut w temp 200 c na termoobiegu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.02.2012 07:58
rewelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak