Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kurczak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
wątróbka cielęca 35 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
jajko 1 szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kurczak

Na rozgrzanym maśle zrumienić posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i udusić do miękkości. Bułkę tartą zalać mlekiem i zaczekać aż napęcznieje, dodać pieczarki z cebulą, posiekaną zieleninę oraz zmieloną wątróbkę, wbić jajko. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Farszem napełnić kurczaka i zszyć porozcinane mięso. Wyłożyć do brytfanny, skropić oliwą i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.04.2012 23:19
lubię takiego
ankaryba 26.03.2012 16:16
pyszny
anulka69 29.02.2012 10:20
pycha
Iwona51
Iwona51 24.03.2011 19:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak