Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflety z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 35 dkg
masło 2 łyżki
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
śmietana kremówka 2 łyżki
świeżo starta gałka muszkatoło do smaku
masło do foremek
liście sałaty
estragon 1 łyżeczka
żółty ser starty 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Suflety z kurkami

Kurki oczyścić, dokłądnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Grzyby można pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć grzyby na maśle ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Jajka połączyć ze śmietanką i serem, dodać gałkę muszkatołową i estragon. Grzyby przełożyć do wysmarowanych foremek. Zalać masą jajeczną. Wstawić na środkowy poziom piekarnika. Zapiekać ok. 10 minut w temp. 200 stopni, aż masa lekko zbrązowieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 04.11.2011 23:07
palce lizać
Iwona51
Iwona51 04.08.2011 10:51
uwielbiam takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak