Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica zapiekana z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica zielona 3 torebki
cebula 2 st
pieczarki 1/2 kilogram
żółty ser 20 dkg
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica zapiekana z pieczarkami

Ugotować soczewicę, pokroić cebulę w talarki, zeszklić na oleju, podsmażyć z cebuulą pieczarki. Wymieszać warzywa z soczewicą ugotowaną , doprawić solą i pieprzem, wrzucić do naczynia do zapiekania. posypać startym serem żółtym. Piec aż ser się stopi w 200 temp. piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 03.05.2011 22:00
super
pigila
pigila 03.05.2011 21:59
super
Kate131 18.06.2010 07:34
PYSZNOŚCI
meredith 26.05.2010 21:17
Sorry pomyliłam przepisy - jestem tu nowa, tez mam potrawe z soczewicą i tak wlasnie przeskakując ze strony na stronę źle wpisalam. A nie wiem jak się tutaj usuwa komentarz...?
banditka 26.05.2010 21:08
O juz sie ktoś wypowiedzial - meredith ja gotuje takwlasnie z 50 minut az bedzie miekka.
meredith 26.05.2010 21:06
Soczewicę gotuję około 45-50 minut, wybaczcie ze nie napisalam :)
Kate131 26.05.2010 16:09
ty pyza taka madra jestes a nie wiesz?
SmacznaPyza 26.05.2010 09:19
ile czasu gotować soczewicę?
IZABELA29 22.05.2010 15:59
za soczewica mnie intryguje chyba sie skusze i w końcu zrobię coś z niej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak