Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustką i duż ilością grzybków...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jaja 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
kapusta kiszona 20 dkg
grzyby leśne 8 sztuk
cebula 2 sztuki
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustką i duż ilością grzybków...

Farsz: grzyby opłukać, namoczyć , ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju
. Kapustę posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić. , ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i dwóch szklanek wody zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 22.03.2012 14:10
pyszności
angelika14 12.11.2011 10:43
super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam.
Natalie
Natalie 15.07.2011 19:37
kocham pierogi
dorotka0000025 16.06.2011 12:54
pycha - zrobisz mi i wyslesz kurierem?;-)
eli82 12.01.2011 09:34
mniam
Zuzanna5 06.01.2011 17:53
tłusto lubię tak...smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak