Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSZCZOŁY W ULU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 4 łyżki
margaryna 1 kostka
smalec 1 łyżka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao
cukier puder 1 szklanka
galaretka 1 torebka
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: PSZCZOŁY W ULU

Żółtka utrzeć mikserem z 4 łyżkami cukru,łyżką smalcu i 1/2 kostki margaryny.Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto.Do części ciasta dodać kakao i zagnieść.Z ciasta kakaowego uformować kulki a w środek włożyć rodzynki.Ciasto białe rozwałkować i wyłożyć na blachę.W równych odstępach na ciasto białe kłaść kulki.Wstawić do piekarnika i upiec.Pozostałe pół margaryny rozpuścić i ostudzić.Galaretkę np.pomarańczową rozpuścić w 1 szklance wody.4 białka ubić ze szklanką cukru pudru,dodać do tego wystudzoną margarynę i na koniec zimną galaretkę,lecz nie ściętą.Zalać tym ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 21.02.2013 01:00
rewelacyjna nazwa
dorotka0000025 29.08.2011 22:48
fajne
pigila
pigila 21.08.2011 09:11
fajna nazwa
Hanna11 24.07.2011 00:18
smakowicie brzmi
MAR3STA 28.06.2011 21:14
świetne
Izabela28 09.03.2011 22:06
pyszne:)
wolochski 16.02.2011 22:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak