Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt.
ocet 10 % 1 szkl.
woda 5 szkl.
cukier 2 łyżki
oliwa 1,5 łyżki
sól 1,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę dokładnie umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ósemki. Paprykę układać w słoikach. Do wrzącej wody dodać ocet, sól, cukier, przyprawy i oliwę. Gdy nieco przestygnie, zalewać paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Gwint dokładnie wytrzeć i słoiki mocno zakręcać. Pasteryzować przez około 20 minut np. w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 04.05.2011 08:37
lubię
accee 16.03.2011 23:47
Śmiesznie wygląda :)
bejciu24 19.01.2011 14:08
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak