Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bakaliowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 4 szt
masło 20 dag
cukier puder 1,5 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
serek homogenizowany 25 dag
aromat waniliowy 0,5 łyżeczki
rodzynki 5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 1 łyżka
orzechy 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bakaliowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na pulchna masę. Następnie dodać serek, śmietanę, aromat i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, wsypać pokrojone orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać. Foremki babeczek, posmarować tłuszczem, nałożyć ciasto , piec około 40 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.11.2013 10:25
fajne babeczki
czekoladka_m 03.11.2012 18:33
Apetyczne te babeczki:)
caralajna 24.08.2012 08:41
pyszności
kuklik 08.08.2012 14:46
lubię takie dodatki w cieście
zuzanna_z 30.05.2012 12:12
fajne
ilka_86 13.04.2012 09:43
brzmi apetycznie
romanrafal
romanrafal 05.01.2011 20:01
napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak