Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany grzybek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
śmietana 250 ml
jaja 5 szt
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany grzybek

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić, przegnieść przez praskę. Następnie dodać roztopione masło, mąkę, śmietanę, 3 żółtka oraz ubite 2 całe jajka. Ciasto wyrobić, na koniec dodać sztywno ubitą pianę z 3 jajek, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.10.2012 06:02
ciekawy i fajny pomysł
Ewa111 09.08.2011 12:30
babcia kiedyś taki robiła
Monika193
Monika193 06.01.2011 09:03
pamiętam te grzybki z dzieciństwa, aż mi się miło zrobiło
Szarrikka 05.01.2011 19:51
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak