Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz korzenny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe wytrawne 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
esencja herbaciana 1/2 szklanki
spirytus 50 ml
pomarańcza 1 szt
limonka 1 sz
woda 1 szklanka
cynamon 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/4 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
wino czerwone 2 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz korzenny

Wodę wymieszać z cukrem goździkami, esencją herbacianą, winem, cukrem waniliowym i cynamonem, podgrzać (nie gotować) Wycisnąć sok z pomarańczy i limonki, dodać do ponczu. Zdjąć z ognia, wlać spirytus, wymieszać. Podawać ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.11.2013 18:45
bardzo fajny
ONY_za_kare 20.09.2013 10:50
swietny pomysl!
Motorek 16.06.2012 08:24
pycha
Angelika10 17.12.2011 23:18
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak