Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
szczypiorek posiekany 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z jajek

Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Bułkę namoczyć w mleku. Ugotowane jajka i odciśnięta bułkę przemleć w maszynce, dodać podsmażoną cebulę, posiekany szczypiorek, surowe jajko i musztardę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać piwne naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:35
świetny farsz
Wafelek2601 12.10.2011 09:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak