Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 50 dag
cukier 3 łyżki
białko 4 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cynamon 0,5 łyżeczki
masło do foremek

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet jabłkowy

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować. Przetrzeć przez sito, wymieszać z połową cukru, cukrem waniliowym i cynamonem. Z pozostałym cukrem ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać do gorącego przecieru, wymieszać. Kokilki wysmarować masłem, nałożyć masę, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Piec w temp 190 stopni. Podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.01.2014 08:19
smaczny suflecik
Bernadeta 01.01.2014 17:31
pyszny deser
Iwusia 14.06.2012 23:11
ale pychota
Margo1 23.01.2011 19:58
pyszny suflecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak