Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z baraniny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 0,6- 1 kg
cebula 4 sztuki
ocet winny 2 łyżki
pomidory 6 sztuk
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z baraniny

Mięso opłukać i pokroić na kotlety. Pomidory pokroić w plasterki, cebulę obrać i również pokroić w plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i octem winnym. Porcje mięsa rozbić delikatnie, kłaść na nie pomidora, cebulę i zawijać, spinać wykałaczką. Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, posypać szczypiorkiem i delikatnie podlać wodą. Piec około 1- 1, 5 godz. W temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.11.2013 08:37
bardzo fajne
IKrakowianka 21.07.2013 14:06
super smak
Andysz 15.11.2012 16:44
świetny;]
Katarzyna/kate1980 21.06.2012 21:59
super przepis
pioge7 22.03.2011 15:12
super
Iwusia 01.11.2010 00:08
Nigdy nie jadłam, ale chyba warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak