Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1/5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia sprawić,pokroić na dzwonki. Z głowy, włoszczyzny i przypraw ugotować wywar. Do ciepłego przecedzonego wywaru włożyc kawałki karpia i gotować na wolnym ogniu 20 minut.Wyjąć ją,ułożyć na półmisku,przystroić plasterkami marchewki. Żelatynę rozpuścić w ciepłym wywarze.Gdy zacznie tężeć, zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.08.2012 20:09
rzadko robię rybę w galarecie
bejciu24 09.01.2011 12:08
Na Wigilię to podstawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak