Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 glówka
ocet winny 1 łyżka
olej 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 ziarna
sól do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana

Kapustę szatkujemy , zalewamy wodą , dodajemy olej i ziele angielskie, gotujemy do miękkości pod przykryciem. Pod koniec solimy, doprawiamy octem winnym i cukrem.
Na patelni podgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy łyżkę mąki i robimy jasną zasmażkę. Mieszamy ja z kapustą i gotujemy jeszcze chwilę. Jemy jako dodatek do mięsa z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.12.2012 08:32
lubię taką kapustkę
ladymoon
ladymoon 09.12.2011 15:12
pyszna do kotleta
Izabela28 30.09.2011 12:37
pyszności; super dodatek do obiadu:)
Katarzyna156 16.09.2011 10:17
uwielbiam :)
ben-ka 02.06.2011 22:26
lubię kapustkę a czerwonej nie zasmażam,muszę spróbować..
Izabela/bella81 10.05.2011 08:46
pyszna
Beata73 08.01.2011 18:30
bardzo smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak