Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso królicze( comber i udźce) 1-2 kg
oliwa 1 łyżka
cebula 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
słonina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik

Mięso opłukać, osuszyć i nasmarować oliwą, solą i przyprawą do mięs. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć kawałkami warzyw i słoniną, odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso podlać wodą i piec przez 1, 5- 2 godz. W temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.11.2013 20:09
super propozycja
Andysz 15.11.2012 16:44
pyszny!
pioge7 22.03.2011 15:12
mniam
Iwusia 01.11.2010 00:06
Zgadzam sie pychotka :)
Paweł29 29.08.2010 10:49
Mniaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak