Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 200 gram
cukier puder 1 szklanka
mąka 150 gram
budyń 2 opakowania
jajko 5 sztuk
cytryna 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

margarynę ucieramy z cukremp dodawać po jednym żóltku cały czas ubijając, do margaryy dodajmey mąkę z proszkiem skórkę startą z cytryny oraz sok wyciśniety z cytrynya na koniec pianę ubitą z białek dokładnie mieszamy pieczemy 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.01.2011 00:26
NIEZŁY SMAKOŁYK !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak